Saturday, July 26, 2008

Aktiviti no.1, akademik bukan no.2


Dua hari kebelakangan ini baru terasa senang sikit. Sejak 2 minggu sebelum start sem baru yang lalu, malam ku tak pernah sunyi daripada pelbagai aktiviti; meeting, meeting, perjumpaan etc… Alhamdulillah sekarang ini rasa lega sikit, boleh juga buka lecture notes. Boleh balas sms kawan2 yang tak sempat nak balas. Walau sesibuk mana tugasan luaran, akademik wajib diutamakan. Alhamdulillah sem 2 yang lalu aku telah membuktikan yang aku juga seperti orang lain. Dapat anugerah 3.0 ke atas dan anugerah lonjakan saujana. Lonjakan saujana sebab peningkatan pointer sem 1 dengan sem 2 bezanya 0.5. Bagiku, itu dah teramat baik. Namun begitu, target aku masih belum tercapai. insyaAllah, masuk tahun 2 ni akan ku gegarkan bumi UIA dengan pointer ku yang lagi gempak. Bercakap panjang mengenai akademik ni, satu benda je yang paling penting. Pergantungan kepada Allah. Cuba sedaya upaya untuk dekatkan diri dengan yang mempunyai segalanya. Pagi biar sentiasa hidup dengan dhuha, malam sentiasa cerah dengan qiamullail, insyaAllah kita akan dapat apa yang kita perlu.

No comments:

Search In The Quran

Search in the Quran
Search in the Quran:
in
Download Islamic Softwares FREE | Free Code/td>
Powered by www.SearchTruth.com