Saturday, July 17, 2010

Film 2012, Illuminati dan Dajjal

Sejak tanggal 13 November 2009, Filem 2012 yang menceritakan tentang bencana besar atau gambaran hari kiamat sentiasa menjadi buah mulut ramai penggemar filem. Di samping ramai yang mengkagumi kepakaran produksi filem yang dibuat seolah-olah real namun disebalik filem ini, saya meyakini adanya kuasa besar dunia yang menjadi tulang belakang bagi setiap plot dan jalan cerita yang dipaparkan. Bagi umat Islam, ini adalah satu ancaman yang besar terhadap keimanan penganutnya kerana hari kiamat tidak pernah didedahkan bila peristiwa itu akan terjadi. Malah orang yang paling dekat dengan Allah s.w.t. iaitu Rasulullah s.a.w. tidak mengetahui secara detail mengenai hari pengakhiran ini. Namun, umat Islam dibekalkan dengan tanda-tanda untuk memastikan mereka sentiasa berwaspada bahawa hari kiamat semakin hampir. Filem ini teramat mencabar kesabaran umat Islam apabila ianya jelas menyatakan tahun berlakunya peristiwa yang amat ditakuti seluruh makhluk ciptaan Allah s.w.t. ini. Judul filem 2012 sendiri memberi tafsiran yang cukup transparen terhadap kejelekan ideologi Yahudi yang didokongi oleh illuminati.

Tetapi pastinya produksi filem ini akan menghasilkan keuntungan yang amat mengkagumkan. Melihat trailer filem ini sahaja menjadikan peminat filem tidak sedap duduk selagi tidak menonton filem ini. Setelah mendapat peluang menonton filem ini, ianya membawa fikiran saya berpikir bagaimana seumpama bencana besar itu terjadi. Malah, saya beranggapan bahawa sutradara terkenal Roland Emmerich, tidak main-main dalam membuatnya. Namun, setelah mendalami dan meneliti setiap jalan cerita serta para produksi yang terlibat dalam pembikinan filem ini, sah ianya adalah salah satu agenda besar Yahudi untuk mendoktrin fahaman sesat mereka dan mengaburi minda umat Islam. Dalam tulisan yang terbatas ini, saya ingin berkongsi sedikit sebanyak mengenai sutradara filem ini dan kaitannya dengan organisasi rahsia dunia dan gerakan illuminati.

Siapa Ronald Emmerich? Roland Emmerich adalah seorang sutradara filem yang berasal dari German. Untuk membongkar jalan pemikirannya sudah tentu kita perlu tahu bagaimana background ideologinya. Ternyata benar, dia adalah seorang penganut tegar Yahudi. Filem-filem yang dia hasilkan tidak lari daripada sifat apokaliptik atau mempunyai pengaruh yang kuat daripada ‘kitab-kitab suci’. Dia seorang pakar dalam kesenian dan terlibat secara aktif mengangkat martabat komuniti gay dan lesbian dalam adegan-adegan filem yang diarahkannya. Emmerich sendiri seorang gay. Dia telah mengarahkan hampir 20 buah filem antaranya Independence Day (1996), Godzilla (1998), The Day After Tomorrow (2004), 10,000 BC (2008), 2012 (2009) dan banyak lagi. Daripada judul-judul filem ini, saya dapat menyimpulkan bahawa dia adalah antara anggota Pertubuhan Illuminati yang diutus ke dalam dunia perfilman. Dan dalam trailer film 2012 terdapat beberapa sublimasi lambang Illuminati yang merupakan organisasi binaan Dajjal dan Iblis yang bersifat rahsia dan berusaha untuk mengawal dunia.

Apa itu Illuminati? Kita boleh mendapat jawapan singkat mengenai Illuminati, jika kita pernah melihat note wang kertas US$ 1 atau jika tidak penah melihat note itu, search ganbar di internet wang kertas US$ 1. Di lembar wang tersebut, terdapat gambar piramid yang pada sebelah atasnya terdapat Mata Satu. Itulah Simbol Dajjal. Untuk lebih dekat dengan kita, dalam Juara Lagu yang lepas, hampir setiap penampilan penyayi dan paparan iluminasi stage back drop menerapkan unsur-unsur Illuminati ini. Illuminati saling bekerjasama dengan organisasi tua yang lain seperti Freemason dan Jesuit. Namun, untuk saat ini saya sebut saja mereka sebagai Illuminati. Pekerjaan Illuminati adalah pekerjaan underground dan rahsia dengan melibatkan tehnologi yang jauh lebih canggih daripada teknologi hari ini. Jika dibandingkan, mungkin tehnologi mereka 100 tahun lebih moden daripada kita. Oleh kerana mereka mempunyai The Master iaitu Si Mata Satu, yang mereka anggap sebagai dewa, mereka meletakkan mata satu ini pada hampir setiap hasil kerja mereka. Mereka mempunyai teknologi yang dapat mengubah cuaca, mengubah mood seseorang (dengan mengirim EXTREMELY LOW FREQUENCY (ELF) RADIATION) ke dalam otak manusia, dapat mencipta Tsunami, membuat gempa bumi dan amat menakjubkan, mereka memiliki radar yang dapat memantau seluruh penjuru dunia. Teknologi mereka itu bernama H.A.A.R.P. (High Frequency Active Auroral Research Program) dan saat ini teknologi tersebut masih dalam pemprosesan dan akan sempurna pada tahun 2012. Ada yang berpendapat, ianya adalah satu penerapan daripada ilmu yang sudah diamalkan semasa zaman Firaun, yang dikenali dengan teknologi Piramid. Teknologi Piramid itu adalah perkara yang paling misteri dan ketika ini mereka terus mengembangkannya.

Agenda Illuminati adalah ingin menyatukan dunia menjadi satu pemerintahan iaitu zionis dan membentuk New World Order yang sekular (Novus Ordo Seclorum), agama disingkirkan daripada agenda kehidupan. Makanya dalam trailer 2012 tergambar hancurnya simbol keagamaan, hancurnya vatikan, hancurnya patung Yesus dan lain-lain.
Dalam poster filem 2012 tercatat tulisan : We Were Warned (kami telah diperingatkan). Menurut mereka apa yang mereka visualisasikan dalam bentuk filem tersebut akan terjadi pada suatu saat. Saya merasa itu ancaman daripada mereka kerana mereka mempunyai teknologi H.A.A.R.P. senjata yang mampu membuat bencana dengan gelombang elektromagnetik. Filem 2012 bukan gambaran sebenar kiamat. Kita manusia tidak pernah tahu fenomena kiamat akan terjadi bagaimana. Sebelum terjadi kiamat, umat Islam sudah musnah, tidak ada dimuka bumi lagi! Dan kiamat itu adalah hancurnya seluruh sistem suria dan kehidupan. Ilmu dajjal belum setitik pun menyentuh rahsia tersebut, bahkan Dajjal pun sudah mati sebelum terjadinya kiamat itu (kerana Dajjal nanti akan dibunuh oleh Nabi Isa). Kiamat itu urusan Allah, Tuhan sekalian alam. Tuhan yang satu. Dan tentunya Tuhan yang satu itu hanya memperintahkan kepada umatnya agar mengikuti jalan yang satu.


1 comment:

ThaiRa Lovar said...

where you get about H.A.A.R.P technology?

Search In The Quran

Search in the Quran
Search in the Quran:
in
Download Islamic Softwares FREE | Free Code/td>
Powered by www.SearchTruth.com